14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 0:01

Coronavirusul a lovit clasa politică, la câteva zile de la alegeri. Lista politicienilor infectați

spot_img

Primele cazuri de infectare în rândul politicienilor au apărut la câteva zile după alegeri, după ce interacțiunea cu alegătorii a fost mult mai intensă.

În condițiile în care direcțiile de sănătate publică din toată țara vorbesc despre o trasmitere comunitară extinsă și necontrolabilă (situație confirmată și de Alexandru Rafila), rezultatul este ușor de intuit.

O listă întocmită de G4Media arată amploarea infectărilor în rândul politicienilor din diverse partide.

13 octombrie: Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că intră în izolare după contactul cu mai mulți lideri ai partidului au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

12 octombrie: Președintele CJ Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, s-a infectat cu Covid.

12 octombrie: Primarul în funcție din Călărași, Daniel Drăgulin, a murit în urma infectării cu COVID-19, a transmis PNL luni dimineață. Edilul a luat coronavirus în timpul campaniei electorale pe care n-a reușit să o ducă până la sfârșit, fiind internat. Primarul în funcție al Călărașiului suferea de comorbidități.

9 octombrie: Mihai Chirica a anunțat că s-a infectat cu COVID-19. Primarul Iașiului s-a izolat și a delegat atribuțiile viceprimarului Botez, a transmis acesta printr-un mesaj publicat pe Facebook.

8 octombrie: Irina Munteanu, subprefect de Cluj, a fost confirmată cu COVID-19, ea fiind testată după ce a rămas fără gust și miros.

8 octombrie: Viceprimarul Iașiului, Gabriel Harabagiu (PSD), se află în autoizolare la domiciliu după ce a fost declarat pozitiv la infecţia cu COVID-19. El spune că s-a infectat în urma unei călătorii în Grecia.

7 octombrie: Primarul Galațiului a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, la o săptămână după ce a aprobat și finanțat un festival culinar deși incidența depășește 1.5 infectări la mia de locuitori. 

6 octombrie: Administratorul public al Municipiului Deva s-a infectat pentru a doua oară

5 octombrie: El a fost în campanie electorală, candidând săptămâna trecută pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București.

5 octombrie: Prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a intrat în carantină pentru următoarele 14 zile, chiar în sediul prefecturii. El a fost testat negativ la COVID-19, dar este contact direct al unui caz confirmat, a anunțat instituția într-un comunicat de presă.

Președintele Biroul Electoral Județean Dâmbovița, subprefectul județului și un funcționar din cadrul Autorității Electorale Permanente au fost confirmați cu coronavirus.

2 octombrie: Gabriel Zetea, șeful PSD Maramureș, a anunțat vineri pe Facebook că testul Covid-19 a ieșit pozitiv, după ce un coleg de partid cu care a avut contact fusese confirmat în urmă cu două zile.

30 septembrie: Primarul din Sighetu Marmației a fost internat la Spitalul Suport COVID din Baia Mare, în urma unui test pozitiv efectuat marți. Deoarece starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, s-a luat decizia ca acesta să fie adus de urgență la spitalul din Baia Mare.

30 septembrie: Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, cât și alți doi angajați din structura de conducere au fost depistați pozitiv în perioada 20-30 septembrie.

30 septembrie: Trei lideri ai PSD Sălaj au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi au ajuns în spital. Aceștia s-au întâlnit vineri, cu două zile înaintea alegerilor locale, cu Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu și Paul Stănescu, la un miting electoral. 

La scurt timp, și liderul PSD Marcel Ciolacu s-a autoizolat.

29 septembrie: Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost primul politician testat pozitiv pentru COVID-19, după campania electorală, acesta făcând anunţul marţi după-amiază, pe pagina sa de socializare.