4.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 12:51
No menu items!

Coronavirus și la animale. Un tigru de la o grădină zoologică din S.U.A., infectat de un îngrijitor

spot_img

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat duminică autorităţile guvernamentale americane, citate de agenția Reuters.

Într-un comunicat al Societății pentru Conservarea Faunei Sălbatice, care administrează grădină zoologică newyorkeză se arată că mai mulți lei și tigri au dezvoltat o tuse uscată, și-au pierdut apetitul, iar femela tigru malaezian a început să prezinte simptome în data de 27 martie.

“Femela de tigru a început să prezinte semne ale acestei maladii respiratorii la sfârşitul lunii martie, cel mai probabil în urma contactului cu un lucrător de la grădina zoologică, purtător asimptomatic al virusului. Este prima dată când oricare dintre noi şi de oriunde din lume ştie că o persoană a infectat animalul şi că animalul s-a îmbolnăvit, a declarat pentru Reuters Paul Calle, veterinar-şef la Bronx Zoo.

Potrivit USDA, acesta este primul caz de infectare a unui tigru cu COVID-19, o boală care provoacă probleme respiratorii. Nu există dovezi care să sugereze că animalele pot infecta oamenii cu noul coronavirus, a precizat USDA, care a avertizat însă persoanele care prezintă această boală să limiteze contactul cu animalele de companie şi cu alte animale.

Grădina zoologică newyorkeză a fost închisă la jumătatea lunii martie.