9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:27
No menu items!

Călin Popescu – Tăriceanu propune organizarea la Romexpo a celui mai mare spital din România

spot_img

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune, în contextul pandemiei de SARS-COV-2 (noul tip de coronavirus), organizarea la ROMEXPO a celui mai mare şi mai complex spital din România. 

“În acest complex expoziţional se poate organiza, în condiţii de siguranţă, cel mai mare şi mai complex spital pe care România poate să-l aibă. Trebuie igienizat şi dezinfectat. Trebuie compartimentat şi dotat cu echipamente. Trebuie făcute locuri de cazare şi odihnă pentru personalul medical”, a arătat Tăriceanu miercuri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, complexul poate primi sute de paturi de spital în fiecare dintre pavilioanele sale, zona are parcări uriaşe şi spaţii de depozitare fără număr. “Acest complex are, pe lângă pavilionul central, vreo 10-12 pavilioane mai mici, dar suficient de mari ca să primească fiecare sute de paturi de spital. Ele stau goale, în vreme ce spitalele gem de bolnavi şi cei care suferă de apendicită primesc la pachet şi un coronavirus. Aduceţi bucătarii din Bucureşti, care astăzi stau cu restaurantele închise. Aduceţi toate camerele frigorifice care acum stau goale prin diverse depozite. Aduceţi toţi furnizorii de medicamente sub acelaşi acoperiş, ca să fiţi siguri că nu va lipsi nimic. Aduceţi Armata să securizeze perimetrul. Nimeni nu intră, nimeni nu iese“, mai precizează Călin Popescu – Tăriceanu.

Tăriceanu atrage atenția că “solidaritatea nu înseamnă complicitate”.

Văd că se creează un curent de opinie care ne spune, mai pe ocolite sau mai direct, să nu-i mai criticăm pe cei care ne guvernează, să fim solidari cu toţi în numele luptei împotriva coronavirusului. Cum să fiu solidar cu cineva care trimite doctorii la luptă ca pe miei la tăiere? Cum să fiu solidar cu cineva care este mai preocupat de voturi decât de sănătatea celor pe care trebuie să-i păstorească? Cât să mai înghiţim minciunile lor în numele unei solidarităţi greşit înţelese?!“, conchide preşedintele ALDE.