3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:44
No menu items!

Coronacriza lovește Direcțiile de Sănătate Publică: Dosare penale și demiteri în patru județe

spot_img

Procurorii doljeni au început o anchetă, după ce mai mulţi funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au dispus scoaterea din carantină a patru persoane, fără să mai aştepte rezultatul testelor pentru a vedea dacă acestea sau infectate cu Covid-19. Ulterior, cele patru persoane au fost confirmate cu coronavirus, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

UPDATE: ora 12.00 Ministerul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, pentru DIGI24, că șefii DSP de la Arad, Vâlcea Timiș și Brașov au fost demiși pentru că este o situație de urgență și aceștia nu au înțeles că acțiunea lor este esențială. Tătaru a explicat că și în perioada următoare vor fi demiși toți șefii care nu-și fac datoria.

„Voi merge în vizită în toate județele unde sunt probleme, vom merge în toate județele care au peste 200 de cazuri. Vor fi deplasări la Deva, la Sibiu. La Deva, autoritățile locale trebuie să îmi propună un management competent, iar dacă nu vom aduce din altă parte.”, a afirmat Nelu Tătaru. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că la nivelul Parchetului a fost înregistrat pe data de 6 aprilie, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Anchetatorii spun că pe data de 28 martie, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a patru persoane, fără a aştepta rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul Covid -19.

“Ulterior, în data de 4 aprilie, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza judeţului Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din mun. Craiova”, se arată în comunicat.

Șeful DSP Dolj și-a anunțat, marți, demisia, conform DIGI 24. 

La Arad, șeful DSP Aurel Catană a demisionat de vineri, acuzând o campanie mediatică și politică împotriva sa, după sașe săptămâni în care a gestionat din linia întâi, criza Covid-19, afirmând că opiniei publice i se prezintă o imagine distorsionată. În cursul săptămânii trecute au mai demisionat șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Silvia Boliacu, șefa DSP Suceava. 

Sursa foto: Gazeta de Sud