2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 5:08
No menu items!

Cornel Penescu, transferat la Penitenciarul Mărgineni

spot_img

Cornel_Penescu

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al FC Argeş, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită în acelaşi dosar în care a fost condamnat şi fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, a fost transferat de la Penitenciarul Colibaşi la cel din Mărgineni.

Potrivit reprezentanţilor Penitanciarului Colibaşi, Cornel Penescu a fost transferat la Penitenciarul Mărgineni (Dâmboviţa) pentru a fi aproape de Ploieşti, unde fostul finanţator al FC Argeş are pe rolul instanţei mai multe dosare.

Cornel Penescu este încarcerat, după ce în luna septembrie a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită în acelaşi dosar în care fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru luare de mită şi fals intelectual. Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

De asemenea, pe 24 octombrie Cornel Penescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul “Mită pentru arbitri 1”, dosar în care DNA a trimis în judecată, în anul 2009, 14 persoane. Decizia, care aparţine Tribunalului Prahova, nu este definitivă.

Penescu are şi o condamnare de nouă luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită în dosarul în care Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, luni, pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Andrei Tudor