5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:08
No menu items!

Cornel Penescu a fost achitat pentru acuzațiile de fals, aduse de DNA

spot_img

Fostul finanțator al FC Argeș, Cornel Penescu, a fost achitat, miercuri, în dosarul “Garda financiară”, pentru acuzațiile de fals și fals intelectual, formulate împotriva lui de procurorii anticorupție. Omul de afaceri a fost condamnat, în schimb, la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel București, însă nu este definitivă.

În noiembrie 2011, omul de afaceri Cornel Penescu şi fostul director al Pic, Gheorghită Pieca, au fost condamnaţi de Tribunalul Teleorman la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită, în aceași cauză.

Tot atunci, instanţa i-a condamnat şi pe comisarii Gărzii Financiare Argeş Iulian Popescu şi Nicuşor Mărtoiu la câte un an de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti au contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, considerând că pedeapsele dispuse de Tribunalul Teleorman sunt prea mici.

În 2009, Cornel Penescu a fost acuzat de DNA de faptul că le-ar fi dat mită, prin intermediul lui Gheorghiţă Pieca, lui Nicuşor Liviu Mărtoiu şi Popescu Iulian, comisari superiori în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Argeş.

Potrivit anchetatorilor, pe 20 martie 2007, Mărtoiu şi Popescu ar fi primit câte 1.000 de lei de la Gheorghe Penescu, prin intermediul lui Gheorghiţă Pieca, pentru a face un control superficial, astfel încât să nu constatarea neregulile existente şi să nu dea sancţiuni celor două firme controlate de Penescu, SC Muntenia Aliment SRL şi SC Onita SRL.

Cei doi comisari ai Gărzii Financiare au întocmit un proces-verbal în care au inserat, în legătură cu firmele controlate, date nereale, “omiţându-le, cu bună ştiinţă, pe cele reale”, proces-verbal care a fost semnat şi de către Gheorghiţă Pieca.

R.D.