Cornel Ciocoiu, pensionar și secretar de stat la MAI din cauza conjuncturii politice

Situația secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Cornel Ciocoiu, care este și pensionar, dar și angajat cu salariu, este explicabilă prin prisma evenimentelor politice din ultimele luni.

Liderul de sindicat Dumitru Coarnă a invocat situația lui Cornel Ciocoiu pentru a-și argumenta protestul față de pensiile speciale pe care le primesc unii ofițeri și a spus că secretarul de stat încasează și pensie și salariu.

Realitatea este următoarea, fiind prezenată și de ministrul Carmen Dan, la Antena 3. Secretarul de stat Cornel Ciocoiu a fost eliberat din funcție, independent de voința sa, la 19 iunie, de caătre premierul în funcție la acea dată, Sorin Grindeanu. Legea permite ca, la data destituirii dintr-o funcție, ofițerul, dacă îndeplinește anumite condiții, să poată opta pentru o pensie anticipată parțială. La momentul opțiunii pe care a făcut-o pentru pensie, nu exista nicio certitudine că s-ar mai putea întoarce pe vreo funcție în minister, respectiv că fostul ministru de interne va reveni la conducerea MAI.

Ulterior, la data de 30 iunie, având în vedere nevoia de continuitate a programului de guvernare în domeniul MAI, decizia premierului Tudose a fost de a-l numi pe Cornel Ciocoiu în functia anterior deținută.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU