11 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 13:54

Corlățean: Voi trimite scrisori omologilor din UE cu privire la rezultatul alegerilor

Corlățean: Voi trimite scrisori omologilor din UE cu privire la rezultatul alegerilor

Ministrul de externe, Titus Corlățean, a declarat marți că va trimite omologilor din UE și NATO scrisori cu privire la rezultatul alegerilor din 9 decembrie și așteptările populației prinvind desemnarea viitorului premier.

”Voi trimite în această după-amiază un număr de scrisori adresate omologilor mei din statele membre ale UE și NATO, voi trimite conducerii Uniunii Europene și la Consiliul Europei o evaluare a noastră, a Ministerului Afacerilor Externe cu privire la alegerile din România, la rezultatul alegerilor și la așteptările legitime ca aceste rezultate să fie respectate de toți actorii politici din România prin desemnarea premierului pr care cetățenii români l-au susținut prin votul masiv pe care l-au acordat”, a declarat Titus Corlățean.

Întrebat cu privire la declarația președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a precizat că nu ar avea dificultăți în a colabora cu Victor Ponta, Titus Corlățean a răspuns : ”Bineînțeles că nu există niciun fel de dificultate și, în plus, mai mult decât oricând există un principiu democratic care este respectat în Europa democratică și în lumea democratică. Voința clar exprimată de cetățeni la momentul votului este respectată și rebuie să fie respectată și în interiorul țării și în exteriorul țării”.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara, după încheierea procesului de vot pentru alegerile legislative în care USL a fost ales cu un vot masiv, că îşi doreşte ca România să fie un membru activ și un membru respectat al familiei europene. C.I.