12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:00

Corlățean: Românii au contribuit la economia Marii Britanii

spot_img

Corlățean: Românii au contribuit la economia Marii Britanii

Estimări și temeri că, după ridicarea restricțiilor, Marea Britanie se va confrunta cu un aflux de români, apar în tot mai multe discuții, context în care, ministrul de Externe, Titus Corlățean, a subliniat că românii au contribuit la creșterea economică din această țară.

“Românii au contribuit la creşterea economică în Marea Britanie, românii au contribuit prin muncă, inclusiv muncă fizică, pe care poate alţii n-au făcut-o, n-au făcut-o britancii sau n-au vrut s-o facă alţii, la succesul olimpiadei de la Londra, prin tot ce a însemnat infrastructură, cosntrucţia stadionului, faimos. Deci, lucrurile acestea vreau să le spun de o manieră publică pentru că reprezintă o contribuţie pozitivă a muncitorului român în Marea Britanie”, a precizat ministrul de externe.

Corlățean și-a exprimat insatisfacția față de faptul că românii și bulgarii sunt din nou folosiți în precampanie electorală „din dorinţa de a câştiga capital politic”.

“Ar fi bine să nu uite că România a contribuit la prosperitatea economică a mai multor state membre UE, inclusiv Marea Britanie. Nu cred că este o tratare corectă a ceea ce înseamnă contribuția României în Marea Britanie. Să nu uităm că românii fac parte din categoria cetățenilor din statele membre UE care au venit să găsească un loc muncă în Marea Britanie și care sunt foarte bine plasați ca educație, ca nivel de pregătire”.

Specialiștii în migrațiea menționează că restricțiile vor fi ridicate de toate economiile mari din Vestul Europei, spre deosebire de anul2004, când Marea Britanie a fost singura economie importantă care a adoptat politica “ușilor deschise” pentru Polonia și alte noi state membre ale UE.

C.I.