10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:55

Corlățean: România și-a demonstrat atașamentul pentru proiectul european. Nu avem partide cu program anti-UE

spot_img

În această săptămână încep discuțiile pentru conducerea viitoarei Comisii Europene

titus-corlatean

Ministrul de Externe Titus Corlăţean spune că, prin votul exprimat la alegerile pentru Parlamentul European, România a demonstrat încă o dată ataşamentul ferm faţă de proiectul construcţiei europene.

Într-o declarație făcută publică de MAE, Corlățean a afirmat că România se află printre țările care, comparativ cu 2009, au înregistrat o creştere importantă a procentului de participanţi la scrutinul european actual.

”Prin forțele politice pe care românii le-au desemnat, în urma votului lor, să îi reprezinte în viitorul Parlamentul European, România se menține printre statele membre ataşate proiectului politic european. Acest atașament este demonstrat inclusiv de lipsa unor formaţiuni politice cu un program anti-UE.

Curentul eurosceptic şi ultranaţionalist a câştigat teren în Europa. Este o realitate pe care nu o putem ignora. Este necesară mobilizarea întregii Europe democratice să acţioneze unit pentru a stopa răspândirea acestor curente populiste care pun în pericol tradiţia democratică a Europei, precum şi întreg setul de valori şi principii care au construit de-a lungul timpului acest proiect politic unic, cu beneficii tangibile pentru toți cetățenii europeni.”

Titus Corlățean
Ministru de Externe

Corlățean a mai spus că forţele democratice din Parlamentul European au ”datoria” de a combate tendinţele eurofobe şi xenofobe care au rezultat în urma alegerilor din unele state europene.

V.B.