6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:28
No menu items!

Corlățean pledează pentru ridicarea vizelor SUA pentru români

spot_img

 

problema-vizelor

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a avut miercuri o întrevedere cu James Cole, procurorul general adjunct al SUA, în cadrul căreia s-a discutat despre ridicarea vizelor pentru români, fapt ce va contribui la consolidarea și dezvoltarea cooperării bilaterale, precizează MAE.

Pe agenda dezbaterilor dintre cei doi oficiali s-au aflat teme de interes comun, dintre care, cea mai importantă a fost cea privind consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. În acest sens s-a reamintit prima reuniune a Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune de Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, desfăşurată la 31 octombrie 2012.

În cadrul discuțiilor, Titus Corlăţean a subliniat importanța crucială a accesului cât mai grabnic al României în programul Visa Waiver, care, în opinia sa, va contribui în mod decisiv la consolidarea şi dezvoltarea cooperării bilaterale pe toate componentele Parteneriatului Strategic bilateral.

Totodată, șeful diplomației române a solicitat sprijinul procurorului general adjunct al SUA în problema activității sub-grupului de lucru în sectorul vizelor, creat în cadrul Task Force-ului şi care se ocupă cu identificarea celor mai potrivite posibilități de urgentare a procesului de acces al României în VWP.

De asemenea, Titus Corlăţean a reliefat importanța acordată de România consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic bilateral, din perspectiva creșterii investiţiilor americane în ţara noastră.În acest sens, în România va sosi o delegaţie a liderilor unor companii americane cunoscute, membre ale Consiliului de Afaceri Româno-American.