15.5 C
București
marți, 28 mai 2024 - 4:25
No menu items!

Corlățean pledează pentru Autostrada Mării Negre

spot_img

 

autostrada marea neagra

Sprijinul României pentru realizarea proiectului Autostrăzii Inelare a Mării Negre a fost reconfirmat de către șeful diplomației române, Titus Corlățean,  în cadrul reuniunii informale a Consiliului miniștrilor de externe din OCEMN (Organizaţia pentru Cooperare Economică la Marea Neagră).

Reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale OCEMN a fost deschisă de Preşedintele-în-Exerciţiu al OCEMN, Ahmet Davutoglu, ministrul afacerilor externe al Turciei și a avut loc loc joi, la New York.

În cadrul întrunirii au fost dezbătute printre altele, priorităţile actualei Preşedinţii-în-Exerciţiu, cât și procedeul de implementare a Agendei Economice pentru Viitor OCEMN, procedeu care hotărăște orientările strategice ce au ca subiect cooperarea economică.

Ministrul de externe a confirmat sprijinul României pentru priorităţile Preşedinţiei-în-Exerciţiu, cât și asupra unei participări active în implementarea măsurilor Agendei Economice pentru Viitor.

De asemenea, Titus Corlățean a subliniat necesitatea realizării unor evoluții reale în toate statele membre, care să conducă către o finalizare cât mai rapidă a proiectului Autostrăzii Inelare a Mării Negre.