3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 12:35
No menu items!

Corlățean, întrevedere cu adjunctul ministrului de externe din Kazahstan

spot_img

titus-corlatean

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut, marți, o întrevedere cu adjunctul ministrului afacerilor externe al Republicii Kazahstan, Alexei Volkov, aflat în vizită în România pentru participarea la cea de-a doua rundă de consultări politico-diplomatice româno-kazahstaneze, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Conform MAE, Corlățean a exprimat necesitatea întăririi securității energetice la nivel regional și european.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind aprofundarea dialogului bilateral la nivel înalt și căile de extindere a ansamblului relațiilor dintre România și Kazahstan, prin valorificarea maximală a potențialul existent. Ministrul român de Externe a subliniat nivelul foarte bun al relațiilor politice, care au valențe strategice, dar și necesitatea ca relațiile economice bilaterale să atingă același nivel.

comunicat MAE

 Totodată, Corlățean a salutat stingerea litigiului dintre Rompetrol SA și statul român, subliniind că s-a creat un climat propice pentru demararea unor proiecte de investiții în domeniul economic, în beneficiul celor două țări.

Potrivit comunicatului citat, șeful diplomației române a prezentat evaluarea părții române în ceea ce privește situația de securitate din regiune, cu accent pe criza din Ucraina.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța dinamicii contactelor la nivel înalt menite să asigure extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale, fiind abordată perspectiva organizării unor vizite la nivel de președinte și de prim-ministru. Ministrul Titus Corlățean a reiterat invitația adresată în anul 2013 omologului kazahstanez, Erlan Idrissov, de a efectua o vizită oficială în România“, se mai arată în comunicat.

D.M.