5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 2:05
No menu items!

Corlățean i-a solicitat lui Kerry accelerarea demersurilor pentru numirea unui nou ambasador SUA

spot_img

 titus-corlatean

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a avut, marți, la Washington, o discuție cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, context în care a solicitat accelerarea demersurilor americane pentru numirea unui nou ambasador al SUA la București, informează MAE.

La rândul său, secretarul de stat, John Kerry, l-a asigurat pe ministrul de Externe, Titus Corlăţean că administraţia americană „are în atenţie necesitatea desemnării unui ambasador al SUA la Bucureşti, alături de alte propuneri de ambasadori americani în state membre NATO”, mai precizează sursa citată.

Potrivit sursei citate, întâlnirea a avut loc în marja Conferinței „Toward a Europe whole and free”, organizată de Consiliul Atlantic al SUA (ACUS), unde şeful diplomaţiei române a ţinut un discurs în cadrul sesiunii “Defining a Strategy for Europe’s East”.

“În cadrul discuției dintre cei doi demnitari a fost abordată tematica Parteneriatului Strategic cu SUA, respectiv evoluțiile din Europa de Est, cu referire la Republica Moldova. Cu acest prilej, ministrul Titus Corlățean a ridicat subiectul necesității accelerării procedurilor interne americane pentru desemnarea unui nou ambasador al SUA la București”, precizează MAE.

 Totodată, arată aceeași sursă, Kerry a împărtășit preocupările părții române pentru evoluțiile de securitate din spațiul estic, precum și nevoia unei coordonări strategice europene și euro-atlantice în acest sens. El a dat asigurări că administrația americană are în atenție necesitatea desemnării unui ambasador al SUA la București, alături de alte propuneri de ambasadori americani în state membre NATO.

Secretarul de stat, John Kerry, “a împărtăşit preocupările părţii române pentru evoluţiile de securitate din spaţiul Estic, precum şi nevoia unei coordonări strategice europene şi euro-atlantice în acest sens”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Șeful diplomaţiei a avut, marţi, și o întrevedere cu senatorul democrat Carl Levin, preşedintele Comitetului pentru Apărare din Senatul american.

C.A.