Corlăţean: Sunt români în Mexic, America Latină, Asia care au căzut în plasa unor reţele de droguri

Corlăţean: Sunt români în Mexic, America Latină, Asia care au căzut în plasa unor reţele de droguri

Corlăţean: Sunt români în Mexic, America Latină, Asia care au căzut în plasa unor reţele de droguri

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat sâmbătă că, din păcate, sunt cetăţeni români, inclusiv în Mexic, în America Latină şi în Asia, care “au căzut în plasa unor reţele de trafic de droguri”, el transmiţând “un semnal politic de avertizare, să nu se joace nimeni cu focul!”, transmite Mediafax.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că unii români nu sunt primiţi în Mexic, fiind întorşi de la aeroport, ministrul Titus Corlăţean a spus că “sunt anumite situaţii, dar nu o regulă”.

“Sunt anumite situaţii, dar nu ca o regulă. Mai apar astfel de situaţii de excepţie şi în astfel de ocazii acordăm tot sprijinul consular dacă sunt probleme legate de paşapoarte, dacă sunt probleme legate de alte lucruri, astea încercăm să le reglăm”, a spus Corlăţean, care a menţionat că, dacă tot a venit vorba despre Mexic, trebuie precizat că sunt cetăţeni români care “au căzut în plasa unor reţele de trafic de droguri, unii sunt transportatori de droguri şi, din păcate, suportă consecinţe”.

“Însă pentru că aţi vorbit de Mexic, eu aş vrea să menţionez un alt subiect, mult mai complicat, mult mai delicat şi care se regăseşte în America Latină şi în Asia. Din păcate, concetăţeni de-ai noştri, inclusiv în Mexic, au căzut în plasa unor reţele de trafic de droguri, unii sunt transportatori de droguri şi, din păcate, suportă consecinţe. Avem astfel de situaţii în care noi încercăm, cu sprijin consular, să le acordăm asistenţă consulară, dar vreau să atrag atenţia foarte serios şi ăsta este şi sensul campaniei pe care am demarat-o ieri (n.r. – vineri) cu spoturi pe care sperăm să le preia mass-media de avertizare”, a mai spus Corlăţean, care a adăugat că sunt peste 30 de state în lume în care traficul de droguri se pedepseşte cu pedeapsa capitală, menţionând că sunt situaţii în care românii trebuie să se ferească, să nu facă greşeli.

“Sunt peste 30 de state în lumea asta în care traficul de droguri, cărăuşia de exemplu, nu doar consumul, se pedepsesc cu pedeapsa capitală şi avem astfel de situaţii, din păcate, în care românii trebuie să se ferească, să nu facă greşeli. Vrem să informăm cât mai mult cetăţenii români să nu facă astfel de greşeli şi mai ales chestiuni legate de droguri. Sunt cazuri şi în Mexic şi vă spun că suntem extrem de preocupaţi, facem demersuri, dar transmit şi un semnal politic de avertizare să nu se joace nimeni cu focul”, a mai spus el.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au semnat vineri un act adiţional de prelungire a Acordului de colaborare dintre cele două instituţii, în vederea susţinerii campaniei de difuzare la posturile de radio şi televiziune a unor spoturi care să conţină alerte de călătorie în sprijinul cetăţenilor români care călătoresc în străinătate în situaţii de risc.

A.V.

NICIUN COMENTARIU