24.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 19:08
No menu items!

Corlăţean și Wittmann, discuții despre consolidarea relațiilor româno-austriece

spot_img

 

 

Corlăţean

Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe și deputatul Peter Wittmann, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Austria – România şi preşedintele Comisiei de reformă a Constituţiei Federale  au participat la o întrunire în cadrul căreia au discutat despre procesul de pregătire a alegerilor parlamentare din România.

Întrunirea a avut loc cu ocazia participării lui Titus Corlăţean la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele riverane Dunării, relatează MAE.

“Discuţiile avute au evidenţiat o largă convergenţă privind abordarea temelor atât de interes bilateral româno-austriece, cât şi în context european. Au fost abordate aspecte legate de procesul de pregătire a alegerilor parlamentare din România, dar şi din Austria (semestrul II 2013)”, se precizează în comunicatul MAE.

Ambii oficiali și-au manifestat interesul pentru îmbunătățirea relaţiilor dintre cele două parlamente, cu o atenție deosebită acordată cooperării între grupurile parlamentare de prietenie dintre cele două state.

În cadrul aceleași întruniri s-a mai discutat despre stadiul relaţiilor româno – austriece, cu accent pe relaţiile economice, care au marcat în ultimii ani o creștere continuă, tinând cont de faptul că Austria reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României, dar în același timp şi unul dintre cei mai însemnați investitori străini.