9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 6:39

Corina Dragotescu: “Mă gândesc că sunt alții care au băut mai mult pentru un post de prim ministru”

spot_img

Jurnalistul Corina Dragotescu, stabilit în SUA de mai mulți ani, explică infracțiunea pentru care Florin Cîțu a stat în închisoare și a plătit amendă, dar face și un comentariu amar, în final, în care compară scandalul lui Cîțu cu situația în care s-ar putea afla un cetățean obișnuit.

“Asa, pentru stiinta. In SUA sunt trei trepte in care sunt incadrate faptele antisociale si mereu se face confuzie cu sistemul european.
Cea mai usoara este infractions, care se pedepseste doar cu amenda pana la 250 dolari, in CA. Urmatoarea este misdemeanour care are amenda mai mare si atrage zile de incarcerare.
Cea mai grava este felony si aia e naspha cu prison time etc. De obicei la DUI se plateste o amenda mare, jail si reeducare. Permisul se ia cel putin 1 an si ramane in cazier ani de zile. Practic iti cam taie orice sansa de aerviciu decent. In LA te trimite la.morga cateva zile sa vezi oameni morti ca sa constientizezi consecintele. Apoi te pune in programe speciale.
 
Zic si eu asa fara legatura cu cazul nou iesit la suprafata. Si intreb: daca beau si eu vreo 4 beri si merg noaptea la un filtru si ma dau in gat pot sa ajung si eu macar Consilier pe probleme de transcrieri de acte de stare civila, pentru diaspora? Ma gandesc ca sunt altii care au baut mai mult pentru un post de prim ministru”, a scris Corina Dragotescu pe Facebook.
 
M. Nedelcu