30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 15:15
No menu items!

Corina Creţu, despre spitalele regionale pe bani europeni: După 7 ani de la semnarea contractului să nu ai nici măcar o groapă făcută…

spot_img

Europarlamentarul Corina Creţu s-a arătat dezamăgită de clasa politică din România, referindu-se la proiectele spitalelor regionale care ar trebui construite pe bani europeni: „Fiecare ministru al Sănătăţii care a venit, a vrut un alt proiect”. Ea spune că nicio altă ţară nu a avut nevoie de 7 ani pentru a ridica un astfel de spital.

Corina Crețu a vorbit, în emisiunea Insider politic, de la Prima TV, despre spitalele regionale pentru Cluj, Iaşi şi Craiova, ale căror contracte le-a semnat ea, atunci când era comisar european. 

„Am sperat să le inaugurez până la final, dar fiecare ministru al Sănătăţii care a venit, a vrut un alt proiect”, a declarat Corina Crețu.

În acest context, fostul comisar european spune că a avut „un război” cu propria conştiinţă, pentru că, pe de o parte, nu voia să-şi critice ţara, dar pe de altă parte trebuia să atragă atenţia, în perioada în care făcea parte din Comisia Europeană, asupra întârzierilor pe care România le înregistra în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene pentru spitalele regionale.

Nicăieri nu durează atât de mult, adică după 7 ani se la semnarea contractului să nu ai nici măcar o groapă făcută, nu ai încă desemnate companiile care vor lucra”, a adăugat Corina Creţu. 

Întrebată când crede că se vor realiza, în cele din urmă, aceste spitale, eurodeputatul spune că după 2027 banii se vor pierde.

Emanuel Stan