17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 13:18

Coreea de Sud relaxează restricțiile, după ce numărul de cazuri COVID-19 a scăzut din nou

spot_img

Coreea de Sud a a anunțat, duminică, că va relaxa regulile de distanțare socială luni, permițând redeschiderea facilităților de divertisment nocturne și a echipamentelor sportive, deoarece noile cazuri de coronavirus au scăzut în ultimele săptămâni, transmite Reuters.

Infecțiile zilnice ale virusului care cauzează COVID-19 au fost în mare parte cu două cifre în ultimele două săptămâni, în scădere de la 440, după descoperire unor focae la o biserică și la un miting politic din august. Acestea au determinat autorităție să înăsprească regulile pentru adunări.

Relaxarea anunțată duminică înseamnă că facilitățile de divertisment, cum ar fi cluburile de noapte și barurile de karaoke, pot fi redeschise, iar publicul limitat va fi permis la meciurile sportive, cum ar fi Liga Coreeană a Organizației de Baseball, cu condiția să respecte normele antivirus.

Dar unele reguli mai stricte vor fi păstrate în zona puternic populată din Seul și în locurile cu risc ridicat, inclusiv adunările religioase și afacerile de vânzare din ușă în ușă, a anunțat guvernul.

Vom reduce nivelul distanțării sociale la nivel național, dar vom menține controalele asupra factorilor de risc, cum ar fi industria vânzărilor din ușă în ușă“, a declarat premierul Chung Sye-kyun într-o ședință.

„Mulți cetățeni simt oboseala datorită distanțării prelungite și am luat în considerare și impactul negativ asupra economiei”, a arătat premierul.

Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a raportat 58 de cazuri începând de sâmbătă la miezul nopții, ducând la infecții totale la 24.606, cu 432 de decese.

Dintre noile cazuri, 46 au fost transmise pe plan intern, în mare parte din capitala Seul, unde grupuri mici continuă să iasă din biserici, firme de vânzări din ușă în ușă și instituții medicale.