14 C
București
joi, 4 martie 2021 - 20:19

Coreea de Sud creează un comitet prezidenţial pentru reunificarea celor două Corei

 Park-Geun-Hye

Preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye a anunţat marţi crearea unui comitet în subordinea sa, însărcinat să elaboreze “strategii sistematice şi constructive” în vederea reunificării celor două Corei, relatează AFP.

Acest comitet multidisciplinar format din experți din mai multe domenii urmează să acţioneze pentru a promova dialogul și schimburile intercoreene având ca țintă finală reunificarea, deși Seulul și Phenianul nu au considerat niciodată armistițiul din 1953 un tratat de pace.

“Este necesar să pregătim reunificarea, care va deschide calea către o nouă eră în peninsulă”, a declarat președintele statului, Park Geun-hye într-o intervenţie televizată prin care a marcat un an de mandat.

Crearea acestui comitet pentru reunificare coincide cu o recentă destindere în relațiile dintre cele două state coreene după luni de tensiune extremă.

Conform președintelui sud-coreean, Coreea de Sud va beneficia enorm de pe urma reunificării grație îmbinării expertizei tehnice sud-coreene și formidabilelor resurse naturale ale Coreii de Nord.

 

C.A.