1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:09
No menu items!

Coreea de Sud a efectuat un test de rachetă cu o rază de acțiune de 500 km

spot_img

 Consultări ale Consiliului de Securitate privind racheta nord-coreeană

Coreea de Sud a efectuat vineri un test de rachetă balistică având o rază de acțiune de 500 km, pe care vizează să o extindă la 800 km pentru a putea atinge orice țintă din Coreea de Nord, a indicat vineri Ministerul sud-coreean al Apărării, informează Reuters și Yonhap.

Testul are loc la câteva zile după ce Phenianul a lansat la rândul său o rachetă cu rază medie de acțiune. Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seul, Kim Min-seok, a precizat că prin noile rachete se are în vedere contracararea amenințării pe care o reprezintă programele nord-coreene de rachete și nuclear.

Coreea de Sud a renunțat voluntar la dezvoltarea de rachete balistice cu raza peste 300 km în cadrul unui acord cu Statele Unite ale Americii, dar în 2012 aliații au convenit să permită Seulului să dezvolte rachete cu raza de 800 km.

„Testul a reușit”, a declarat presei oficialul sud-coreean citat. „Și vom face și rachete cu raza de 800 km”, care vor fi testate anul viitor, a completat acesta, menționând că noile rachete vor fi folosite pentru a lovi instalații militare nord-coreene din orice colț oricât de îndepărtat al țării, dacă va fi necesar.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană, RPDC) a testat o rachetă cu rază medie Rodong.

C.A.