14.2 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 3:19

Coreea de Nord va efectua marţi manevre cu muniţii de război în apropierea frontierei maritime cu Seulul

spot_img

 coreea de nord si sud

Coreea de Nord a informat Coreea de Sud că va efectua marţi manevre cu muniţii de război în apropierea frontierei maritime dintre cele două ţări, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit AFP.

“Nordul ne-a informat că vor avea loc manevre cu muniţii de război la nordul (frontierei), în apropierea insulelor Yeonpyeong şi Baengnyeong”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

“Armata noastră este pregătită”, a adăugat el, precizând că navele de pescuit sud-coreene aflate în zonă au primit ordin să se retragă.

Coreea de Nord a efectuat manevre similare la 31 martie, când numeroase obuze au căzut în apele teritoriale ale Coreei de Sud.

Sudul a răspuns şi cele două părţi au schimbat salve de artilerie, forţându-i pe locuitorii insulei frontaliere Baengnyeong să se refugieze în adăposturi.Incidentul nu s-a soldat cu pagube umane sau materiale.

Graniţa maritimă dintre cele două ţări a fost de mai multe ori scena unor confruntări sângeroase între cele două părţi. Numită “Linia de limită a Nordului”, frontiera a fost trasată de forţele Naţiunilor Unite şi Statelor Unite în 1953, la sfârşitul războiului coreean. Phenianul o contestă şi refuză să o recunoască.

C.A.