20 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 2:45

Coreea de Nord va avea propriul smartphone – Arirang

spot_img

Coreea de Nord va avea propriul smartphone. Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a vizitat o fabrică ce va produce smartphone-uri şi a avizat proiectul.

Smartphone-ul produs de nord-coreeni se va numi “Arirang”, după un cunoscut cântec popular nord-coreean, relatează news.sky.com.

“Aceste telefoane vor fi foarte convenabile pentru utilizatori deoarece camera foto are mulţi pixeli”, a declarat Kim Jong Un, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.  Kim Jong Un a fost surprins în fotografii,  în timpul vizitei în fabrica de producţie a smartphone-urilor, în timp ce gesticulează şi le dă indicaţii muncitorilor, generalii care îl însoţesc pe liderul nord-coreean luând, conştiincios, notiţe.

Faptul că nu au apărut fotografii cu producţia propriu-zisă a smartphone-urilor a dat naştere suspiciunilor că apariţia unui smartphone nord-coreean ar fi tot o invenţie a propagandei de la Phenian. Asta, cu atât mai mult cu cât în Coreea de Nord cea mai mare parte a populaţiei nu are acces la Internet, iar mulţi cetăţeni trăiesc într-o sărăcie cruntă. Ţara are reţea 3G, dar nord-coreenii nu pot să efectueze apeluri video şi nu pot să telefoneze în străinătate sau să ia contact cu persoane din alte ţări.

Lucian Mera