-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 10:08
No menu items!

Coreea de Nord: Tinerii care vor adopta argoul, moda și muzica din sud, riscă să ajungă la închisoare

spot_img

Tinerii din Coreea de Nord au fost îndemnați de presa de stat să nu folosească argoul din Coreea de Sud. Acestora li s-a impus să vorbească limba standard a Coreei de Nord. Totodată, ei au primit mai multe avertismente privind moda, coafurile adoptate și stilul muzical din Sud. Cei care încalcă legea pot ajunge la închisoare sau chiar să fie executați.

Cerințele fac parte dintr-o nouă lege, care încearcă să elimine influența străină, fiind impuse sancțiuni dure.  Mai exact, cei care încalcă legea pot ajunge la închisoare sau pot să fie chiar executați.

Tinerii au fost avertizați cu privire la pericolele culturii pop sud-coreene: „Penetrarea ideologică și culturală sub panoul colorat al burgheziei este chiar mai periculoasă decât inamicii care au arme“, spune un articol din ziarul Rodong.

Orice tânăr este prins că citește presă sau vizionează filme din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia riscă acum pedeapsa cu moartea. Cei prinși că se uită la așa ceva riscă 15 ani de închisoare.

Ziarul Rodong Sinmun a subliniat că limba coreeană bazată pe dialectul din Phenian este superioară și că tinerii ar trebui să o folosească corect.

Coreea de Nord încearcă să elimine argoul sud-coreean, cum ar fi apelativul „oppa“, care înseamnă „frate mai mare“, dar este adesea folosit de femei pentru a se referi la un soț sau un iubit.

Cu toate acestea, în ciuda riscurilor, influenţa străină continuă să se infiltreze în nord, iar metodele de contrabandă extrem de sofisticate pentru a aduce conţinut interzis continuă să funcţioneze.  

Unii dezertori nord-coreeni au spus că vizionarea dramelor sud-coreene a jucat un rol în decizia lor de a scăpa.