18 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 20:22
No menu items!

Coreea de Nord sărbătoreşte 101 ani de la naşterea fondatorului ţării

spot_img

Coreea de Nord sărbătoreşte 101 ani de la naşterea fondatorului ţării

Coreea de Nord sărbătoreşte luni 101 ani de la naşterea fondatorului statului comunist (Republica Populară Democrată Coreeană – RPDC), Kim Il-Sung, printr-o serie de manifestaţii.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a fost prezent la mausoleul Kumsusan pentru a-şi prezenta tributul faţă de liderii anteriori ai ţării. Străzile din Phenian sunt decorate cu steaguri şi bannere, informează BBC.

Există speculaţii conform cărora regimul nord-coreean ar putea folosi aniversarea lui Kim Il-Sung pentru efectuarea unui test cu rachetă balistică.

După o absenţă de două săptămâni, preşedintele Kim Jong-Un a apărut luni în public, efectuând o vizită la Palatul Memorial Kumsusan, unde sunt înmormântaţi tatăl său, Kim Jong-Il şi bunicul său, Kim Ir Sen.

Locuitorii Phenian-ului, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, au ieşit la ceremoniile dedicate acestei date, iar mulţimi de oameni, în coloane organizate, au depus coroane de flori la statuile celor doi precedenţi lideri ai RPDC din centrul Phenianului. Se pare că anul acesta nu va avea loc tradiţionala paradă militară la Phenian, întrucât ataşaţii militari străini nu au primit invitaţii de participare la un astfel de eveniment, la fel ca în anii trecuţi.

C.I.