-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 7:40
No menu items!

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar american

spot_img

Coreea de Nord refuză ajutorul umanitar american. Kang Hyon Chol, cercetător nord-coreean, spune că acest ajutor este de fapt o „schemă politică sinistră”, din partea unor aliaţi ai SUA, precum Coreea de Sud, pentru a pune presiune pe alte ţări. Acești aliați popularizează ideea că vaccinurile împotriva coronavirusului sau alt ajutor, ar putea promova cooperarea.

Ministerul de Externe nord-coreean a publicat criticile legate de ajutorul SUA pe un website oficial duminică, un indiciu clar că reflectă gândirea guvernului, transmite Agerpres. 

Kang Hyon Chol, identificat ca cercetător principal la Asociaţia pentru Promovarea Schimbului Economic şi Tehnologic Internaţional, afiliată ministerului, a listat o serie de exemple din întreaga lume despre care a spus că subliniază o practică americană de a lega ajutorul de obiectivele de politică externă ale Washingtonului sau de presiune asupra problemelor drepturilor omului.

„Acest lucru dezvăluie în mod clar că intenţia ulterioară americană de a lega asistenţa umanitară de problema drepturilor omului este de a-şi legitima presiunea asupra statelor suverane şi a-şi atinge schema lor politică sinistră”, a scris Kang.

Printre exemplele pe care le-a enumerat este refuzul asistenţei americane pentru guvernul din Afganistan, unde Statele Unite urmează să-şi retragă ultimele trupe în următoarele săptămâni.

„În practica reală, multe ţări au suferit amar ca rezultat că şi-au pus prea multe speranţe în ajutorul şi asistenţa umanitară americană”, a mai declarat Kang.