4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:14
No menu items!

Coreea de Nord întrerupe linia telefonică militară de urgenţă cu Coreea de Sud

spot_img

Coreea de Nord întrerupe linia telefonică militară de urgenţă cu Coreea de Sud

Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) a anunţat miercuri că armata sa întrerupe linia telefonică de urgenţă cu Coreea de Sud.

Decizie survine la scurt timp după suspendarea “telefonului roşu” dintre cele două guverne la jumătatea lunii martie şi în condiţiile în care Phenianul a ameninţat Seulul şi Washingtonul cu un atac nuclear. “Telefonul roşu” este singurul mijloc de comunicare direct pentru situaţii de urgenţă, în lipsa relaţiilor diplomatice

“Începând din acest moment, toate comunicaţiile militare Nord-Sud sunt suspendate”, a declarat pentru agenţia de presă guvernamentală nord-coreeană KCNA un înalt responsabil military, adăugând că menținerea acestor comunicații nu mai are sens “într-o situaţie în care un război poate izbucni în orice moment”.

Coreea de Nord şi-a plasat marţi armata în stare de alertă “gata de luptă” şi a solicitat unităţilor speciale “strategice” să se pregătească pentru eventuale lovituri asupra SUA, inclusiv asupra insulelor Guam şi Hawaii din Pacific.

C.I.