3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:57
No menu items!

Coreea de Nord ameninţă arhipelagului nipon cu represalii nucleare. Japonia este gata să răspundă la orice fel de scenariu

spot_img

Coreea de Nord ameninţă arhipelagului nipon cu represalii nucleare. Japonia este gata să răspundă la orice fel de scenariu

Coreea de Nord a ameninţat vineri Japonia cu represalii nucleare, potrivit agenţiei nord-coreene de ştiri (KCNA).

“Japonia este permanent în vizorul armatei noastre revoluţionare, iar dacă Japonia va face cel mai mic gest, scânteia războiului va atinge în primul rând Japonia”, a precizat KCNA, într-un editorial.

Represaliile ar urma să aibă loc în cazul în care niponii ar face mişcări care ar provoca începerea unui conflict armat în Peninsula Coreea.

Japonia s-a declarat vineri gata să răspundă la orice fel de scenariu după noile ameninţări ale  Coreei de Nord la adresa arhipelagului nipon, desemnat drept prima ţintă a unui eventual atac nuclear.

“Suntem conştienţi de afirmaţiile făcute de Coreea de Nord prin intermediul mass-media şi al altor canale. Nu putem să le comentăm, însă putem spune că vom lua toate măsurile posibile pentru a răspunde la orice fel de scenariu”, a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării japonez.

Guvernul japonez a autorizat în mod formal Forţele de autoapărare (numele oficial al armatei japoneze) să distrugă orice rachetă nord-coreeană care ar ameninţa teritoriul nipon, în cazul unor tiruri de rachetă cu rază medie.

În acest sens, rachete Patriot au fost instalate în centrul oraşului Tokyo şi în jurul capitalei, iar distrugătoare echipate cu sistemul radar Aegis şi mijloace de interceptare au fost desfăşurate în Marea Japoniei.

Totodată, Japonia va desfăşura rachete Patriot la două baze militare din insula meridională Okinawa în regim permanent, în scopul consolidării sistemului său antirachetă.

C.I.