15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:51
No menu items!

Cordon de protecţie în jurul Elenei Udrea

spot_img

SR Stanescu

  • Sorin Roşca Stănescu

     

Operaţii spectaculoase ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt în plină desfăşurare. Altele, şi mai spectaculoase, în pregătire. Urmăresc o lovitură dublă. De imagine pentru DNA, care a fost prea mult timp acuzată că îi protejează clientela politică şi de afaceri a preşedintelui Traian Băsescu şi a personajelor apropiate de acesta, şi, totodată, o lovitură politică prin care, în jurul Elenei Udrea, se creează un veritabil cordon sanitar prin îndepărtarea, chiar şi brutală, a oamenilor politici şi a oamenilor de afaceri care ar putea să-i creeze un puternic disconfort electoral. Când anume? Aceasta este marea întrebare. Iar răspunsul pe care eu unul îl dau este: atunci când vom avea alegeri prezidenţiale.

Ne amintim toţi de Gala Bute. Ne amintim toţi de dezvăluirile făcute de presă legate de manipularea frauduloasă cu acel prilej a unor mari sume de bani plecate din Ministerul Dezvoltării, condus la acea dată de Elena Udrea, ajunse pe mâna organizatorului Rudel Obreja şi apoi întoarse parţial, în formă de publicitate şi nu numai, în beneficiul aceleiaşi Elena Udrea. Cumva este necesar ca Rudel Obreja să fie scos din circuit. DNA se spală astfel de păcate demonstrând că nu are mamă şi nu are tată în clanul Traian Băsescu, iar Elena Udrea, cel puţin juridic, de organizatorul Galelor Bute. Pentru că, se va vedea în cele din urmă, DNA se va opri la jumatea drumului. Fără a mai ajunge vreodată în conturile Elenei Udrea sau cu lupa asupra beneficiilor electorale înregistrate de aceasta prin intermediul lui Obreja.

Dar de ce este necesară această operaţie? Ea este mai mult decât necesară. E chiar indispensabilă. Vă amintiţi când Traian Băsescu i-a recomandat Elenei Udrea să schimbe ţinuta dintr-una frivolă într-una decentă, acest element fiind singurul care lipseşte din portretul robot al unui important lider politic? La ce se gândea oare preşedintele? Nu cumva la împlinirea proiectului sau pus la apa încă de prin anii 2005-2006 când visa că, după expirarea celui de-al doilea mandat al său, viitorul preşedinte al României să fie o femeie? Şi nu oricare femeie. Ci chiar femeia pe care el a mizat ani în şir. Pentru reuşita în campania electorală prezidenţială a Elenei Udrea, este obligatorie parcurgerea câtorva etape. Unele s-au consumat deja.

1. Spargerea USL, astfel încât voturile populaţiei să se împartă între Ponta şi Antonescu.

2. Crearea unei diversiuni în interiorul PSD prin promovarea în underground a lui Mircea Geoana, prin decimarea baronilor locali şi prin compromiterea, eventual chiar cu sprijinul DNA, a lui Victor Ponta.

3. Promovarea mai multor candidaţi ai dreptei, astfel încât electoratul lui Crin Antonescu să fie frăgezit şi rărit, creându-se premisele pentru că un alt finalist să-i fie opus lui Ponta.

4. Manipularea cercetărilor de piaţă, în aşa fel încât, treptat, electoratul lui Crin Antonescu să fie descurajat.

5. Un sprijin susţinut, dar ascuns acordat lui Victor Ponta, în vederea unei eventuale ruperi a PNL.

Al doilea personaj important din anturajul Elenei Udrea se afla şi el pe toboganul DNA. Este vorba de Florin Popescu. Important sponsor în trecut al Elenei Udrea, dar şi beneficiar al banilor Ministerului Dezvoltării. Şi, în acelaşi timp, până în urmă cu două-trei zile, unul dintre conducătorii Partidului Mişcarea Populară. Prezenta acestuia în anturajul Elenei Udrea, mai ales după ce a urmat exemplul acesteia până şi în materie de cură de slăbire, a devenit mult prea toxic pentru Traian Băsescu. Iar povestea cu „para-indarat” risca să se spargă într-o bună zi în capul Elenei Udrea compromiţând proiectul prezidenţial al lui Băsescu.

Vor urma şi alţi câţiva din aceeaşi tabără. Pentru că abia apoi tunurile DNA să se dezlatuie cu adevărat împotriva tuturor pieselor grele ale adversarilor politici ai regimului Băsescu. Deschizând astfel un drum din ce în ce mai sigur pentru aşa-zisul candidat surpriză al dreptei. Nimeni altul decât Elena Udrea.