19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 7:28

Copilul afgan care a primit un tricou de la Messi îi cere acestuia ajutor:” Vă rog să mă salvaţi”

spot_img

Murtaza Ahmadi, care l-a întâlnit pe Leo Messi în 2016, pe vremea când argentinianul juca pentru FC Barcelona, este refugiat la Kabul și îi cere ajutor starului PSG.

Murtaza Ahmadi, care în 2016 avea 5 ani, juca fotbal purtând o pungă de plastic transformată în tricoul Argentinei cu numărul 10 al lui Lionel Messi. O fotografie a acestuia a devenit virală, iar imaginea l-a impresionat şi pe campionul Leo Messi, care a dorit să-l cunoască pe Murtaza. Întâlnirea a fost mijlocită de UNICEF, sponsorul catalanilor. Messi i-a oferit un echipament complet al Argentinei şi un autograf cu o dedicaţie personalizată.

Acum, Murtaza îi cere ajutor idolului său.

“Sunt prins în casă şi nu pot ieşi, pentru că îmi este foarte teamă de talibani. Vă rog să mă salvaţi din această situaţie. Vreau să joc fotbal şi să fac asta în pace, într-un loc sigur. Uneori noaptea visez că vin talibanii, bat la uşă şi ţipă la mine”, este apelul băiatului.

Murtaza şi familia sa sunt de trei ani în Kabul. Au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţa  din provincia Ghazni, din cauza înaintării talibanilor. Din cauza ameninţările primite, de multe ori au evitat să-şi trimită fiul la şcoală. Ei se temeau că băiatul ar putea fi răpit de talibanii care ar fi putut crede că Messi a dat familiei o sumă mare de bani.

                                                                                                                   Adina Silav