10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 8:05

Copil român, internat într-un spital din Florența (Italia) după ce ar fi mâncat brânză contaminată cu E-coli

spot_img

Un copil român în vârstă de 14 luni este internat în Spitalul Meyer din oraşul italian Florenţa cu sindromul hemolitic-uremic (SHU). Autoritățile italiene, citate de cotidianul “La Repubblica”, au anunțat că, cel mai probabil, micuțul s-ar fi îmbolnăvit după ce ar fi mâncat brânză produsă de societatea Brădet SRL și comercializată la Florența.

Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Italia a anunțat că scoate de pe piață toate produse de la Brădet SRL pe motiv că “ar putea fi contaminate cu E-coli”.

“Autoritățile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor din Florența au dechis imediat o anchetă epidemiologică, care a condus la suspiciunea că boala poate fi provocată de consumul de brânză de proveniență românească. Oricine intră în posesia produselor fabricate din lapte de către societatea Brădet SRL este rugat să nu le consume și să le restituie imediat după cumpărare” – este anunțul făcut de autoritățile italiene, potrivit “La Repubblica”.

Brânza ar fi un tip de ricotta comercializat în magazine cu specific românesc, “și nu numai“. Investigațiile inspectorilor de sănătate au arătat, potrivit cotidianului italian, că bebelușul a consumat brânza de la societatea Brădet, care, pe 9 martie, a început să retragă de pe piață produsele pe bază de lapte, din cauza prezenței bacteriilor în unele probe.

Copilul internat la Spitalul Meyer este în stare gravă. Sindromul hemolitic-uremic provocat de E-coli afectează serios copiii și provoacă probleme digestive ușoare în cazul adulților.

R.D.

foto: repubblica.it