16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 21:47

Copil de 7 ani, lovit de un camion MApN

spot_img

Un copil în vârstă de şapte ani din localitatea vrânceană Goleşti a fost transportat în comă la spital, marţi după-amiază, după ce, în timp ce mergea pe bicicletă, a fost lovit de un camion aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

ambulanta

Accidentul a avut loc, marţi după-amiază, pe strada Victoriei din localitatea Goleşti, transmite mediafax. Astfel, copilul de şapte ani a plecat de acasă cu bicicleta spre un magazin din localitate, iar la un moment dat a depăşit un autobuz care era în staţie, apoi a fost lovit de un camion al Armatei, care se deplasa din sens opus. În camion erau militari de la Brigada 8 Artilerie Focşani, care se întorceau de la un exerciţiu efectuat în poligonul din comuna Slobozia Ciorăşti.

În urma accidentului, copilul a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Focşani. Potrivit medicilor, minorul este în şoc hemoragic, fiind intubat şi ventilat mecanic. Ei sunt rezervaţi în privinţa şanselor acestuia de supravieţuire.

Camionul era condus de un militar de la Unitatea 01471 de la Brigada 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza”. În cadrul unităţii a fost constituită o comisie care va face verificări cu privire la modul de producere a accidentului.

Autocamionul aparţinând UM 01471 Focşani se deplasa regulamentar din Poligonul Ciorăşti spre Focşani. În localitatea Goleşti, în dreptul unei staţii de autobuz, un copil în vârstă de şapte ani, care mergea pe o bicicletă, a ieşit brusc în faţa camionului, fiind acroşat cu partea stângă a acestuia. Cauzele producerii accidentului sunt investigate de către un echipaj al IPJ. În urma testării şoferului cu aparatul etilotest de către echipajul IPJ, rezultatul a fost negativ. La nivelul UM 01471 Focşani s-a constituit o comisie care să cerceteze circumstanţele producerii evenimentului,

a declarat Eugen Ciobotaru, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 8 LAROM.

Ancheta în acest caz va fi preluată şi continuată de procurorii Parchetului Militar Iaşi.

S.M.