-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 7:58
No menu items!

Copil de 4 ani răpit dintr-un centru de refugiați din Berlin și omorât / VIDEO

spot_img

Un german de 32 de ani a fost arestat în cazul dispariţiei unui copil imigrant din Bosnia, în vârstă de 4 ani, dintr-un centru de refugiaţi din Berlin, în urmă cu o lună. Bărbatul le-a mărturisit anchetatorilor că l-a omorât pe băiețel, au anunţat autorităţile germane, citate de site-ul agenţiei de presă AP.

Procurorul Michael von Hagen a declarat că bărbatul în vârstă de 32 de ani, cetăţean german, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost dat pe mâna autorităţilor de mama acestuia, după ce femeia l-a recunoscut într-o înregistrare video difuzată de Poliţia germană.

Mama suspectului a fost audiată de poliţişti în locuinţa acesteia din statul Brandenburg, în apropiere de Berlin. Joi dimineață, bărbatul s-a predat Poliției şi a mărturisit că l-a ucis pe băiatul în vârstă de patru ani, spunând că are cadavrul acestuia în maşină.

Poliţiştii au descoperit apoi trupul copilului în maşină, într-un rezervor, acoperit cu nisip pentru animale, a precizat von Hagen. O autopsie va fi efectuată pentru a stabili cauzele şi data morţii, dar potrivit procurorului, băiatul părea că nu a fost “ucis azi sau ieri”.

El a mai precizat că suspectul este interogat în prezent de autorităţi în privinţa posibilelor motive care au dus la comiterea crimei, dar nu există dovezi că bărbatul ar fi avut atitudini xenofobe sau vreo legătură cu grupările extremiste de dreapta.

Mohamed Januzi (foto), în vârstă de patru ani, a fost văzut ultima dată pe 1 octombrie în centrul pentru înregistrare a imigranţilor din centrul Berlinului, fiind însoţit de un bărbat neidentificat.

copil_refugiat1

În săptămâna următoare de la dispariţia băiatului, Poliţia a publicat fotografii cu Mohamed şi o înregistrare video cu un bărbat neidentificat care mergea împreună cu băiatul pe stradă, iar cazul a atras atenţia publică în Germania.

Marţi, Poliţia a făcut publice noi fotografii cu băiatul şi cu o înregistrare video de o mai mare claritate, realizată de un amator, în care apărea bărbatul neidentificat, în speranţa de a obţine noi piste în caz. În plus, autorităţile germane au anunţat şi o recompensă de 20.000 de euro pentru cei care oferă informaţii în acest caz şi îl descriu pe suspect, care părea să fie european, slab, brunet şi cu barbă.

Nu se ştie cum Mohamed s-a separat de mama lui şi de rudele sale.

Anul acesta, la centrele de înregistrare a imigranţilor au fost, frecvent, cozi mari şi aglomeraţie, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi imigranţi s-a îndreptat înspre Germania pentru a solicita azil.

Până la finele lui 2015, în Germania sunt aşteptaţi peste 800.000 de solicitanţi de azil.