Copil de 4 ani, condamnat la închisoare PE VIAŢĂ pentru fapte de când avea 2 ani. VEZI în ce ţară s-a dat această decizie

Un copil de patru ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru omoruri şi distrugeri pe care le-ar fi comis în urmă cu mai bine de doi ani, alături de alţi 115 acuzaţi din Egipt.

Conform publicaţiei Jerusalem Post, judecătorii nu au citit dosarul, pentru că altfel ar fi văzut că este ataşat certificatul de naştere al băiatului acum în vârstă de 4 ani.

Ahmed Mansour Karni, condamnat în lipsă şi ”căutat” în prezent, este acuzat de 4 omoruri, 8 tentative de omor, vandalizarea unor proprietăţi ale Autorităţii Egiptene pentru Sănătate, ameninţarea soldaţilor şi ofiţerilor de poliţie şi distrugerea unor vehicule ale forţelor de securitate. Evenimentele s-ar fi produs în urmă cu doi ani în provincia el-Fayuoum, situată la 70 de kilometri sud-vest de Cairo. Toţi cei 116 acuzaţi din dosar au primit aceeaşi pedeapsă: închisoare pe viaţă.

Unul dintre avocaţii apărării spune că a depus în instanţă certificatul de naştere al copilului imediat după ce forţele de securitate au adăugat numele său pe lista acuzaţilor, dar cazul a fost transferat la curtea militară şi copilul a fost condamnat in absentia, la înfăţişarea următoare.

Anul trecut, tot în Egipt, un bărbat orb a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru împuşcarea unui poliţist. Din 2013, Egiptul este sub dictatură militară, iar peste 40.000 de susţinători ai opoziţiei au fost trimişi după gratii.

S. M.

NICIUN COMENTARIU