32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:33
No menu items!

Copil de 2 ani, la spital după ce a băut soluţie de curăţat, la grădiniţă

spot_img
foto: arq.ro

Un copil de doi ani a ajuns la spital, marți, după ce a băut o soluţie pentru curăţenie, la o grădiniţă privată din Iaşi. Conducerea unităţii a afirmat că incidentul a avut loc la finalul programului, când mama l-a trimis pe băiat la vestiar ca să ia sticla de ceai, iar acesta a luat din greşeală un alt recipient.

Incidentul a avut loc luni după-amiază, la o grădiniţă privată aflată din cartierul Păcurari din Iaşi, la scurt timp după ce mama copilului venise să-l ia acasă. Reprezentanţii grădiniţei spun că, la ieşirea din clădire, mama l-a trimis pe băieţel la vestiar, pentru a-şi lua sticla cu ceai pe care o uitase. Copilul, în vârstă de doi ani şi jumătate, a confundat încăperile şi a intrat într-o altă cameră, unde erau depozitate materialele de curăţat, el luând un recipient cu Domestos. Ulterior, copilul a băut din lichid, iar la scurt timp i s-a făcut rău, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Conducerea grădiniţei susţine că întreaga vină îi aparţine mamei copilului, întrucât l-a lăsat nesupravegheat.

Băieţelul a rămas internat, iar medicii spun că starea lui s-a ameliorat, fiind în afara oricărui pericol.

Ecaterina L., mama copilului, spune, la rândul său, că va da în judecată conducerea grădiniţei întrucât nu a luat măsuri pentru ca micuţii să nu aibă acces la substanţele toxice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a declarat, marţi, că a fost deschisă o anchetă internă la grădiniță. „A fost deshisă o anchetă internă la grădiniţă. Totodată, ISJ a solicitat un raport scris şefilor grădiniţei, pentru a nu exista niciun dubiu asupra modului în care s-au derulat faptele”, a afirmat Sabina Manea.

R.D.