3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 12:55
No menu items!

Copil de 15 ani reținut în cazul incendiului din Constanța

spot_img

Doi copii, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, sunt suspectaţi în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa. Ei au fost identificaţi şi audiaţi de poliţişti, notează News.ro.

Un copil de 15 ani a fost reținut după incendiul de la blocul din Constanța, soldat cu 150 de apartamente afectate și 37 de mașini distruse.

După cercetările făcute de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, doi copii de 13 și 15 ani au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.

Copilul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca vineri să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului, anunță IPJ Constanța.

Conform ultimului bilanț al ISU Constanța, în incendiu au fost afectate 150 de apartamente.

35 de apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane și geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul.

37 de mașini au fost distruse.

250 persoane, din care 70 copii, au fost evacuate, 30 de persoane au fost asistate medical la fața locului. Opt victime au fost transportate la Spitalul Județean cu intoxicații și arsuri, iar alte 5 persoane au fost duse la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul.

Primăria a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie, însă momentan nu este folosit.

Până la această ora nu s-a întors nicio familie în apartamente să locuiască.

Echipajele ISU s-au retras la ora 18.04, la fața locului rămânând echipaje din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locală.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în parcarea unui bloc din Constanța.

Parcarea nu avea autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ISU Constanța.

R. Dan