-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:36
No menu items!

Copil de 13 ani, împușcat din greșeală de poliție

spot_img

Un copil de 13 ani a fost rănit, sâmbătă seară, în localitatea Turcoaia, județul Tulcea, de un glonț tras de polițiști, care a ricoșat, în timpul urmăririi unui șofer fără permis.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea a transmis că un poliţist de la Serviciul Rutier a sesizat prin apel 112 un incident produs pe raza localităţii Turcoaia. 
 
“În fapt, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Tulcea, în timp ce îşi desfăşurau activităţile de serviciu pe raza localităţii Turcoaia, judeţul Tulcea, ar fi oprit în trafic un conducător auto, care nu deţinea permis de conducere. Acesta a fugit de la locul opririi în trafic. Aflaţi în urmărirea conducătorului auto, unul dintre poliţişti a efectuat focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior. De asemenea,  în urma focurilor de armă, unul dintre gloanţe ar fi ricoşat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică”, se arată în comunicatul IPJ Tulcea. 
 
Reprezentanții IPJ menţionează că a fost solicitat sprijinul echipajelor de Ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale celor doi răniţi. 
 
“Din cercetări, a reieşit ca bărbatul urmărit a mai fost cercetat pentru conducere fără permis, de asemenea, astăzi, la momentul opririi în trafic, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, au mai precizat oficialii IPJ Tulcea.
 
Copilul a fost evaluat, nu are probleme grave și a fost transportat la Spitalul Județean Galați, pentru intervenție de specialitate.
 
Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.
 
R. Dan