Copil atacat de urs în Harghita. Cum a scăpat cu viață

Băiatul a rămas nemișcat, iar animalul a plecat

urs-captiv

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost transportat, luni, la Spitalul Municipal Gheorgheni, judeţul Harghita, după ce a fost atacat de un urs la o stână din apropierea satului Jolotca, în timp ce se afla cu vitele la păscut. Imediat după atac, copilul a rămas nemișcat și a scăpat cu viață.

Adolescentul le-a spus medicilor care i-au acordat primul-ajutor că se afla cu vitele la păscut într-o zonă împădurită, aproape de stâna aflată în Depresiunea Jolotca, în vecinătatea satului cu acelaşi nume, iar la un moment dat a fost atacat de un urs, care l-a muşcat de mai multe ori de piciorul stâng şi de coapsa dreaptă, după care l-a trântit la pământ.

Băiatul a adăugat că a rămas nemişcat, aşa cum a citit că se procedează în astfel de împrejurări, iar ursul a plecat.

Apoi, adolescentul şi-a sunat unchiul, cu care vorbise înainte de a fi atacat de animal, iar acesta a cerut ajutorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ).

Reprezentanţii SAJ au declarat pentru MEDIAFAX că adolescentul a fost transportat, în stare stabilă, la Spitalul Municipal Gheorgheni, unde a fost internat la Secţia de Chirurgie, pentru tratarea plăgilor muşcate.

NICIUN COMENTARIU