15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:19
No menu items!

Copiii lui James Brown îl califică pe cântăreț drept extrem de violent, iar moartea sa, o crimă

spot_img

James Brown a murit de Crăciun, în 2006, în Atlanta, la vârsta de 73 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace provocate de o pneumonie

 James Brown

Doi dintre copiii cântăreţului american James Brown, care a decedat în 2006, urmează să publice două cărţi în care vorbesc despre viaţa artistului cunoscut ca „naşul muzicii soul”, descriind scene de violenţă conjugală şi catalogând moartea acestuia drept „o crimă”.

În cartea sa „Cold Sweat”, Yamma Brown, fiica artistului, descrie scene de violenţă conjugală şi îl prezintă pe cântăreţ ca pe un bărbat extrem de violent, în timp ce fratele său Daryl insistă că moartea lui James Brown nu a fost din cauze naturale, ci ar fi fost vorba despre o crimă, în volumul „Inside the Godfather„, notează contactmusic.com.

Yamma Brown, care dă detalii şi despre propria căsnicie marcată de agresiuni, povesteşte în cartea sa una dintre scenele de violenţă conjugală, pe când ea avea cinci ani:

Mama era îmbrăcată cu o rochie albastră cu alb. Avea picioarele desfăcute, iar tata stătea peste ea şi o lovea întruna cu pumnii. De pe faţa mamei a început să sară sânge. A început să dărâme lucrurile în jur, dând cu picioarele, ridicându-şi braţele ca să oprească loviturile şi încercând să se elibereze, să se salveze

Yamma Brown,

fiica cântărețului James Brown

Daryl Brown crede că moartea tatălui său a fost de fapt o crimă. „Tatăl meu a fost ucis… Asta îmi spune instinctul, că a fost ucis”, scrie fiul artistului, sugerând că membrii propriei familii ar fi implicaţi în decesul regelui muzicii soul.

Totodată, bărbatul mai sugerează că şi uciderea lui Darren Lumar, în 2008, soţul abuziv al surori sale Yamma, ar avea legătură cu moartea lui James Brown. Mai mult, Daryl crede că şi în cazul fratelelui său Teddy, care a murit în 1973, ar fi fost o crimă plănuită, insistând că acesta ar fi fost împuşcat înaintea accidentului de maşină considerat cauza oficială a morţii.

James Brown, printre ale cărui hituri se numără „Living in America”, „Papa’s Got a Brand New Bag” şi „I Got You (I Feel Good)”, a murit de Crăciun, în 2006, în Atlanta, la vârsta de 73 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace provocate de o pneumonie. Cariera lui muzicală s-a întins pe durata a şase decenii, iar Brown este recunoscut drept unul dintre cei mai dinamici artişti pe scenă din istoria muzicii americane.

Hitul său „Say it Loud” (I’m Black and I’m Proud/ Sunt negru şi sunt mândru de asta) a devenit un imn al drepturilor civile în timpul anilor 1960. James Brown a cântat această piesă în 1969, la ceremonia de preluare a mandatului de preşedinte al Statelor Unite ale Americii de Richard Nixon.

Brown a avut aproape 120 de cântece în clasamentele muzicale şi a înregistrat peste 50 de albume, a fost introdus în Rock ‘n’ Roll Hall of Fame şi a primit un premiu Grammy pentru întreaga carieră în 1992.

Artistul a avut mai mulţi copii, dintre care a recunoscut doar nouă, fiii Teddy (1954-1973), Terry, Larry, Daryl şi James Joseph Brown II şi patru fiice – Lisa, Dr. Yamma Noyola Brown Lumar, Deanna Brown Thomas şi Venisha Brown.

James Brown a fost căsătorit de trei ori, iar în anii 1990 căsnicia sa cu Adrienne Lois Rodriguez ţinea prima pagină a ziarelor, din cauza scandalurilor şi a violenţei domestice.

C.A.