2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 12:40
No menu items!

Copiii din SUA cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani pot fi vaccinaţi împotriva COVID

spot_img

Aproximativ 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani din Statele Unite pot fi vaccinaţi împotriva Covid-19, a decis, marţi seară, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), după ce Administraţia naţională pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a recomandat utilizarea serului în cazul acestei grupe de vârstă.

Oficialii sanitari americani au dat marţi aprobarea finală pentru administrarea de doze pentru copii din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

FDA deja autorizase utilizarea vaccinului la copii cu vârste între 5 şi până la 12 ani.

Este vorba despre doze care reprezintă o treime faţă de cele administrate adolescenţilor şi adulţilor.

CDC este cel care recomandă oficial cine ar trebui să primească vaccinurile aprobate de FDA.

Anunţul a fost făcut de dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, la câteva ore după ce un grup consultativ a decis în unanimitate că dozele Pfizer ar trebui să fie administrate celor aproximativ 28 de milioane de copii din grupa de vârstă.

Decizia reprezintă prima ocazie pentru americanii cu vârste mai mici de 12 ani de a primi protecţie împotriva Covid-19.

American Academy of Pediatrics a salutat decizia, iar medicii pot începe, potrivit CDC, „cât de curând posibil” administrarea micilor doze.

Copiii cu vârste între 5 şi 12 ani vor primi două doze reduse, la distanţă de trei săptămâni, din vaccinul Pfizer/BioNTech – calendarul fiind menţinut, însă vor fi utilizate ace de dimensiuni mai mici.