19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:55
No menu items!

Copii români cerșetori la Disneyland. Rețeaua a fost destructurată de polițiști

spot_img

Poliţisti români și francezi au făcut descinderi simultane şi de amploare pentru a prinde capii unei reţele, care duceau minori din Dolj în Hexagon şi îi puneau să cerșească în parcul de distracție Disneyland sau să fure din buzunarele turiştilor.

În perioada 2014 – 2015, membrii grupului au racolat mai multe persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori pe teritoriul Franței, unde aceştia erau exploataţi prin obligarea la practicarea cerşetoriei şi la furturi din buzunare.

Gruparea era specializată în trafic de persoane și furt calificat.

Infracțiunile s-au desfăşurat în principal în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței (TGV), dar și în zone foarte aglomerate din oraşul Paris.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obţineau în anumite zile sume de bani de până la 7000 de euro.

În urma perchezițiilor de astăzi au fost ridicate documente de transfer internațional, suma de 23.000 de euro, dar și câteva sute de grame de bijuterii din aur.

Suspecții sunt audiați în acest moment la DIICOT Craiova. 

Acţiunea a fost realizată împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, trei anchetatori francezi precum și ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la București.