9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 4:37

Copii legați cu funia de gard, într-un centru social din sectorul 6

spot_img

Copii cu nevoi speciale, legați cu funia de gard, lăsați în soare, în Centrul pentru copii cu dizabilități “Domnița Bălașa” din sectorul 6

copil_malatratat_foto: realitatea.net

Imaginile au fost surprinse de locatarii din vecinătatea centrului și au fost difuzate de Realitatea TV. Copiii sunt legați cu funia de ușă, în curtea instituției, sau de gard, și lăsați să stea în soare, la temperaturi ridicate. Oamenii spun că lateori i-au văzut pe copii legați și de mîini și de picioare.

Șeful Direcției de Protecția Copilului Sector 6 spune că nu a văzut până acum să se întâmple astfel de abuzuri la centrul “Domnița Bălașa”, deși între fereastra biroului acestuia și centrul de copii sunt aproximativ 10 metri. Instituția a demarat o anchetă.

Încă de ieri, 13 iulie a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cadrul în care s-au produs aceste fapte reprobabile, urmând ca la finalul acesteia să se ia toate măsurile care se impun. In acest moment, persoanele implicate sunt suspendate din functie.  Comisia de Disciplină va merge până la desfacerea contractului de muncă în privința personalului angajat care are în grijă copiii cu dizabilități din centru. In cursul zilei de maine vom comunica rezultatele finale ale anchetei.Menționăm că acest incident este unul izolat, singular, până la acest moment nemaifiind înregistrate sesizări de această natură in centrele din Sectorul 6. Căsuța de  tip familial din comunitate este destinată minorilor cu dizabilităţi, pentru ameliorarea situaţiei acestora. Această casă (a doua de acest fel) a fost necesară pentru a închide Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi  „Sf. Andrei”, ultimul centru de plasament de tip vechi din Sectorul 6.

comunicat Primăria sector 6

Centrul pentru copii cu dizabilități “Domnița Bălașa” a fost inaugurat în 2014 și cazează copii cu nevoi speciale, dar și copii cu handicapuri grave – autism, epilepsie, probleme de echilibru.