Copii ai unor refugiați, descoperiți în camionul unui român: “Era ca într-o închisoare pe roți”

Poliţia austriacă a înmulţit controalele rutiere pentru a anihila reţelele de traficanţi de persoane

Un român a fost arestat în Austria după ce a fost prins transportând 24 de imigranţi – majoritatea adolescenți- într-o camionetă, descrisă drept o “închisoare pe roţi”, a anunţat Poliţia austriacă, citată de publicaţia “Le Soir”.

Mașina transporta 24 de minori afgani, majoritatea de aproximativ 16 sau 17 ani. Ei erau înghesuiţi în acest vehicul periculos ca obiectele, îngrămădiţi unii peste alţii într-un spaţiu mic. Geamurile şi uşile laterale fuseseră blocate, un grilaj era plasat pe interiorul geamurilor, care erau vopsite în negru. Prin exterior, uşile aveau lacăt. Era ca o închisoare pe roţi.

purtător de cuvânt al Poliției austriece

Şoferul român al camionetei a fugit atunci când vehiculul său a fost controlat de poliţie la Viena. A fost însă prins şi arestat.

Starea de sănătate a imigranţilor nu a necesitat intervenţie medicală.

Poliţia austriacă a înmulţit controalele rutiere pentru a anihila reţelele de traficanţi de persoane, după ce săptămâna trecută 71 de cadavre ale unor refugiaţi au fost descoperite într-un camion frigorific, abandonat pe o autostradă din Austria, în apropiere de frontiera ungară.

 

NICIUN COMENTARIU