duminică, 6 decembrie 2020 - 0:25

“Copacul lui Dumnezeu”, adus din Himalaya în România. VEZI unde este planta cu proprietăți miraculoase

Scandalul voturilor prin corespondență: Poșta Română dă vina pe serviciile poștale străine

Aproape jumătate dintre voturile prin corespondență au fost returnate Autorității Electorale Permanente, până joi, 3 decembrie, ora 23:59, data limită de primire a voturilor...

Autoritatea Electorală Permanentă: 14.000 de voturi, 40% din cele prin corespondență, au fost pierdute

Calculele Autorității Electorale Permanente (AEP) arată că, peste 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondență trimise către românii din străinătate nu au ajuns...

Națiunile Unite: Anul 2021 se transformă într-o catastrofă umanitară

Anul viitor se transformă într-o catastrofă umanitară, iar țările bogate nu trebuie să calce țările sărace într-o „luptă pentru vaccinuri”, afirmă conducerea ONU, într-o...

13 milioane de români, planificați la vaccinarea antiCovid

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a declarat vineri că, în cadrul vaccinării anti-COVID-19, obiectivul este...

Moringa Oleifera, sau Copacul lui Dumnezeu, sau Arborele vieții, a fost plantată cu succes și în țara noastră, în Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură de la Buzău.

Planta, folosită ca aliment de locuitorii din zonele înalte ale Himalayei, foarte bogată în aminoacizi, poate înlocui aproape orice din alimentație. Moringa este cultivată suprafete mari in India, Thailanda, Filipine, Taiwan, America Centrala, Caraibe, Africa sau Hawaii.

Specialiștii spun că de la Moringa se folosește totul – frunzele, păstăile, fructele, semnițele, dar și rădăcina.

Frunzele de moringa pot fi preparate în tigaie, cu ulei de măsline și puțin usturoi, iar gustul este apropial de cel al spanacului. Florile se mănâncă crude și au un gust asemănător cu cel al ciupercilor. Rădăcinile sunt pisate sub formă de praf, folosit ca și condiment, sau pentru prepararea ceaiului, iar semințele strivite pot purifica apele murdare.

Planta conține de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de 4 ori mai mult calciu decât laptele și tot de 4 oriu mai multă vitamina A decât morcovii. De asemenea, este mai bogată în continutul de potasiu decât bananele, conține mai mult fier decât spanacul și vitamina E decât migdalele.

Specialiștii de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău au reușit să aducă planta și în țara noastră. Ei spun că ea poate fi cultivată aici ca planta anuală de câmp, sau plantă perenă în spații protejate.

S. Marinescu

Hotărâre CNSU: Piețe deschise și libertate de circulație în noaptea alegerilor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, o nouă hotărâre, care vizează, în principal, reluarea activităţii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise...

Procurorul Călin Nistor se pensionează din DNA

Fostul procuror DNA Călin Nistor cere eliberarea din funcţie, prin pensionare, la CSM iar Secţia pentru Procurori a CSM va lua solicitarea în discuţie...

Neolife Medical Center oferă un cadou pacienților oncologici. “Care dintre noi?”, un film motivațional, inspirat din realitate

Un centru medical din Capitală oferă o șansă pacienţilor oncologici de a vedea boala dintr-o altă perspectivă, prezentând un film artistic pe cât de...

S-au publicat modificările ordonanței pentru părinții care stau acasă cu copiii în pandemie

Părinții care stau acasă pentru îngrijirea copiilor care nu merg la școală sau grpdiniță din cauza restricțiilor nu mai primesc zile libere plătite, dacă...

Tir de critici împotriva Comisiei Europene pentru secretizarea contractelor pentru vaccinuri. Ce profituri face industria Farma din pandemie

UE pariază viitorul cetățenilor săi și al economiei europene pe vaccinuri. Dar care sunt termenii acestui pariu și cât de mult vor trebui să...