22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:39

Copacii sfinţi ai zodiacului

spot_img

Copacii sfinţi ai zodiacului

Echinocţiul şi solstiţiul marchează începutul unui nou anotimp, trecerea naturii într-o altă etapă.

Stejarul echinocţiului de primăvară este element masculin de foc, caracterizat de acurateţe şi raţiune practică. Puternic, s-a născut să fie lider şi poate abuza uneori de putere, devenind un adevărat despot. Dovedeşte curaj generat de orgoliu, nu de porniri nobile. Crede că deţine adevărul suprem, iar caracterul inflexibil atrage neplăceri.

Mesteacănul solstiţiului de vară este element feminin de apă, caracterizat de intuiţie şi înflăcărare. Nu se teme de iubire, iar capacitatea sa de invenţie nu are limite. Este tolerant, dar nu îngăduie vulgaritatea. Nu ridică pretenţii deplasate şi obţine succesul prin forţe proprii.

Măslinul echinocţiului de toamnă este element masculin de foc, caracterizat de gândire analitică şi deductivitate. Firi blânde, adoră să-i facă fericiţi pe cei din jur şi lasă amintiri plăcute oamenilor. Respectă limitele şi intimitatea celorlalţi, aşteptând acelaşi lucru în schimb. Este altruist şi poate face compromisuri mari, dar nu se lasă exploatat.

Fagul solstiţiului de iarnă este element feminin de pământ, caracterizat de realism şi acurateţe. Bogăţia materială este prioritară, iar capacităţile organizatorice îi aduc succes material, pe care îl administrează cu pricepere. Ca amant, nu are imaginaţie, dar poate fi un soţ ideal. Are simţul căminului şi poartă grija familiei.

C.N.