5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:12
No menu items!

Cooperarea antifraudă în domeniul vamal, prelungită de România şi Republica Moldova

spot_img

Cooperarea antifraudă în domeniul vamal

Reprezentanţii autorităţilor vamale din România şi Republica Moldova au semnat pe 6 decembrie, la Chişinău, un protocol privind prelungirea până la 31 decembrie 2013 a Planului de cooperare în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor vamale între cele două autorităţi.

Protocolul a fost semnat de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Dorel Fronea, care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor şi de Tudor Baliţchi, directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Conducătorii celor două instituţii au relevat în cadrul întâlnirii importanța colaborării bilaterale.

“În contextul în care securizarea frontierei de est a Uniunii Europene este o prioritate, intensificarea cooperării interinstituţionale dintre cele două administraţii constituie un factor determinant în prevenirea şi combaterea fraudelor vamale şi, de asemenea, în diminuarea traficului ilicit cu ţigarete” a precizat Dorel Fronea.

Implementarea Planului de cooperare în domeniul prevenirii şi combaterii fraudelor vamale la punctele de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova a început în august 2010, având un rol decisiv în reducerea traficului ilicit de mărfuri.  C.I.