4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:36
No menu items!

Convorbirile telefonice cu Marea Britanie se vor scumpi, din cauza Brexitului. Ce trebuie să ştii despre costuri

spot_img

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunță că, de la 1 ianuarie, serviciile de roaming în Marea Britanie ar putea costa mai mult, deoarece Regatul Unit părăsește UE, așa că regulile comunitare de stabilire a prețurilor nu i se mai aplică.

ANCOM recomandă utilizatorilor români care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor tarifele de roaming aplicabile.

Încetarea mecanismul „Roam like at home” în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 înseamna ca operatorii telecom din România nu mai au obligația legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naționale în Marea Britanie. RLAH este un beneficiu garantat doar în interiorul Spațiului Economic European – bineînțeles, nu există o interdicție pentru furnizorii din România să pastreze în continuare Marea Britanie în sfera de aplicare RLAH, dar o astfel de decizie ține strict de strategia comercială a fiecărui furnizor.

În orice caz, utilizatorii beneficiază de masuri de protecție și în cazul călătoriilor în afara Uniunii Europene, precum mesajul de informare personalizat cu privire la tarifele de roaming aplicabile în statul vizitat sau atenționarea cu privire la atingerea plafonului financiar de 50 de euro, fără TVA, pentru volumul de date consumat în roaming”, a declarat Eduard LOVIN, vicepreședinte ANCOM.