8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 0:59
No menu items!

Convorbire Băsescu-Poroşenco. România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare și combatere a separatismului

spot_img

Traian Băsescu şi Petro Poroşenco au avut, sâmbătă, o convorbire telefonică la solicitarea părţii ucrainene

Traian Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a avut o convorbire cu omologul ucrainean la telefon, Petro Poroşenco, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în care se precizează că România este „alături de Ucraina în efortul de stabilizare și combatere a separatismului”.

Potrivit sursei citate, Băsescu şi Poroşenco au avut, sâmbătă, o convorbire telefonică la solicitarea părţii ucrainene.

Domnul preşedinte Petro Poroşenco i-a mulţumit domnului preşedinte Traian Băsescu pentru sprijinul constant acordat de România mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversează statul şi poporul ucrainean. Totodată, preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, l-a informat pe domnul preşedinte Traian Băsescu despre operaţiunea antiteroristă desfăşurată de trupele ucrainene în regiunile Doneţk şi Lugansk şi despre transferul de armament greuşi combatanţi dinspre Federaţia Rusă.

Administrația Prezidențială
comunicat de presă

Băsescu l-a felicitat pe Poroşenco pentru „succesele obţinute de armata ucraineană în efortul de lichidare a teroriştilor din estul ţării şi a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor şi cetăţenilor ucraineni”.

România este alături de Ucraina în efortul de stabilizare şi combatere a separatismului. România înţelege şi susţine politic lupta armatei şi a poporului ucrainean pentru integritatea teritorială a ţării. România este îngrijorată de concentrarea unităţilor militare ruse la frontiera estică a Ucrainei şi de alimentarea cu armament greu şi combatanţi a forţelor separatiste proruse din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Administrația Prezidențială
comunicat de presă

Preşedintele României l-a asigurat pe omologul ucrainean de faptul că România înţelege şi susţine deplin acţiunile legitime ale autorităţilor pentru apărarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.”

Domnul preşedinte Traian Băsescu l-a asigurat pe preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenco, de faptul că apreciază restabilirea păcii şi securităţii Ucrainei ca fiind un element de securitate naţională inclusiv pentru România. La final, domnul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit domnului preşedinte Petro Poroşenco pentru informarea completă pe care i-a făcut-o premergător Consiliului European de la Bruxelles din 16 iulie a.c” , se mai arată în comunicat.

D.M.