27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:45
No menu items!

Conversație suprarealistă între Alexei Navalnîi și un ofițer de informații care ar fi participat la otrăvirea sa (VIDEO)

spot_img

Figura opoziției ruse, Alexey Navalny, spune că a reușit să-l păcălească pe unul dintre agenții care au încercat să-l omoare să mărturisească fapta. Folosind un număr de telefon falsificat și prezentându-se ca asistent al secretarului rus al Consiliului de Securitate Națională Nikolai Patrushev, Navalnîi însuși l-a sunat pe Konstantin Kudryavtsev (un specialist în arme chimice, potrivit lui Bellingcat) și a petrecut aproape o oră întrebându-l despre încercarea eșuată de a-l otrăvi în August.

Într-un videoclip difuzat pe YouTube, Navalnîi spune că apelul a avut loc pe 14 decembrie, la câteva ore după ce o echipă multinațională de jurnaliști și cercetători a publicat investigații care detaliază un complot de asasinare de către Serviciul Federal de Securitate din Rusia. Navalnîi s-a prefăcut că adună informații pentru a-i raporta lui Patrushev despre motivul pentru care operațiunea a eșuat.

În timpul conversației lor, Kudryavtsev ia spus lui Navalnîi că doza folosită pentru a-l otrăvi ar fi fost fatală dacă pilotul avionului nu ar fi aterizat de urgență în Omsk și dacă paramedicii de la sol nu ar fi acționat la fel de repede și ei.

Kudryavtsev a numit, de asemenea, o altă figură presupusă a fi implicată în operațiunea împotriva lui Navalnîi: Vasily Kalașnikov. Potrivit The Insider, Kalashnikov este un expert în detectarea metaboliților agenților toxici în probele biologice. Înregistrările telefonice arată că ofițerul FSB Stanislav Makshakov l-a contactat pe Kalashnikov după ce Navalny s-a prăbușit în comă și misiunea de asasinat a devenit o acoperire.