Contul de Yahoo al șefului SRI, spart de hackerul Guccifer

EPSON DSC picture

Contul personal de email al directorului SRI, George Maior, a fost spart de același hacker care dezvăluia presupusa legătură amoroasă a Corinei Crețu cu generalul american Colin Powell. Potrivit thesmokinggun.com, hackerul intitulat Guccifer a intrat în contul de Yahoo al șefului SRI, dar încă nu se știe ce a găsit în acesta.

Informația a fost confirmată chiar de purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, care a declarat pentru adevărul.ro că „este vorba despre un cont de Yahoo, utilizat doar în chestiuni academice şi gestionat de un asistent al domnului director”. Contactat telefonic de Sursa Zilei, Sorin Sava nu a răspuns la apel.

Directorul SRI, declara, în decembrie 2013 că „doar 14% din necesităţile Serviciului, din perspectiva ameninţărilor cibernetice, sunt acoperite de bugetul pe 2014, el menţionând totodată că au fost atacuri, anii trecuţi, la adresa unor ministere importante din România”. Potrivit directorului SRI, doar 14% din necesităţile SRI, din perspectiva ameninţărilor cibernetice, sunt acoperite de bugetul pe 2014 şi a arătat că mărirea din buget este foarte mică, iar investiţiile în tehnologie sunt foarte costisitoare.
Directorul SRI a vorbit despre spionajul electronic, precizând că au fost atacuri, anii trecuţi, chiar la adresa unor ministere importante, care gestionau informaţie semnificativă din punct de vedere diplomatic şi strategic. Maior a precizat că aceste atacuri au venit din afară, dar a ţinut să precizeze că este greu de dovedit dacă acestea au venit dinspre entităţi statale.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU